Joulusuklaa

Mulla on tapana etsiä “parempia” vaihtoehtoja kaikessa. Joulu ei myöskään tee poikkeusta ja tänä jouluna vuorossa suklaa. Suklaa kuuluu monen jouluun ja valitettavan tiiviisti myös arkeen. Miksipä ei siis siitä tekisi sallitumpaa herkuttelua?

Tumma suklaahan on tunnettu “terveellisyydestään”, mutta paljon senkin hyvyydestä riippuu valmistustavasta. Kaakao on yksi ravinteikkaimmista ruoka-aineista sisältäen jopa 1200 ainesosaa ja 10% antioksidantteja. Kaakaossa on myös elimistölle tärkeitä magnesiumia, rautaa, mangaania, kromia, rikkiä ja vaikka mitä muuta. Iso osa hyödyllisistä ravinteista kuitenkin häviää kun valmistuksessa kaakao kuumennetaan. Raakasuklaa, joka valmistetaan kaakaota kuumentamatta on siis se kaikista paras valinta. Raakasuklaastakin voi saada hyvänmakuista, vaikkakaan sitä ei pysty syömään kilokaupalla.

 

Jouluraakasuklaa

  • 150g kaakavoita
  • 4rkl lucumaa
  • 7rkl raakakaakaojauhetta
  • 5rkl intiaanisokeria
  • pomeranssinkuorta
  • neilikkaa
  • inkivääriä
  • kanelia
  • appelsiinin raastettu kuori

Sulata vesihauteessa kaakaovoi ja sekoita joukkoon huolellisesti muut ainekset. Kaada lautaselle tai silikonimuotteihin ja laita pakkaseen 15-30 minuutiksi. Säilytä jääkaapissa, jos et syö kaikkea heti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *