Aikataulut rullaamaan sujuvammin

Aiemmin kirjoittelin paluusta kaaokseen arkeen. Kuinka on kiirettä, kaikki on sekaisin ja mistään ei tule mitään. Käydään tänään läpi yksi keino minkä pohjalta kaaosta voisi lähteä selvittämään.

 

Aikataulutus

  1. Kirjoita itsellesi ylös mitä sinun tulisi seuraavan päivän aikana tehdä, mutta kiireiltäsi et millään ehdi. Laita mahdollisimman tarkkaan kaikki, sisältäen arvion myöskin ajasta joka toimintaan  menee. Kun olet saanut pakolliset tehtävät ylös kirjoita vielä lisäksi mitä muuta haluaisit päivän aikana tehdä.
  2. Seuraavana päivänä älä yritä väkisin noudattaa edellispäivänä tekemääsi listaa vaan yritä toimia mahdollisimman normaalisti. Kirjaa ylös mahdollisimman tarkasti kaikki tekemisesi päivän ajalta. Alkaen heräämisestä ja päättyen nukkumaanmenoon.
  3. Analysoi tekemisesi, eli käy kaikki kohdat läpi. Ehditkö tekemään sen mitä sinun olisi pitänyt mielestäsi tehdä, entä ne mitä olisit lisäksi halunnut? Nukuitko riittävästi? Oliko sinulla aikaa syödä? Miten oli liikunnan laita? Kuinka paljon teit asioita joita ei ollut listassasi? Roikuitko somessa, vai löhöilitkö sohvalla liikaa?
  4. Tee näiden pohjalta suunnitelma jonka avulla saat karsittua turhan tekemisen pois ja hyvää toimintaa tilalle.

Aikataulutuksen muokkaus ei ole välttämättä helppoa, mutta se on monelle ensimmäinen askel kaaoksen helpotukseen. Yleisesti suurimpana ongelmana arjessa pidetään varmasti ajanpuutetta. Uskon ja tiedän, että sinullakin on päivässäsi “hukka-aikaa”, jonka voit käyttää asioihin joita haluat ja joita sinun pitää tehdä.

Käy katsomassa täältä miten esimerkiksi voin auttaa aikataulujen lisäksi sinua ja perhettäsi!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *